Vokalist, gitarist, tekstforfatter/songwriter

Arne er født 23. januar i 1950 i Tromsø, men flyttet etter ett år til Målselv der han vokste opp. Interessen for musikk kom tidlig, og Rolling Stones ble den store, livslange musikalske kjærligheten som han har fulgt siden utgivelsen av albumet med samme navn i 1964. Han kjente da allerede til og likte Beatles, men dette var uendelig mye tøffere! Oppsparing til langt hår startet allerede på denne tida og gjorde Arne til en av de første i bygda som lot håret vokse over ørene. Det medførte et tilbakeslag med voksen uforstand og tvangsklipping. Men håret vokste ut igjen og musikkinteressen ble altoppslukende.

The Pretty Things ble et annet viktig band for ham, likeså Kinks og mange av de gode navnene fra det gylne tiår. The Pussycats fra Tromsø ble lokale helter for ham utover 1960-tallet. Men Arnes genuine interesse for musikk gikk langt ut over å bare like noen få favorittband. Stadig nye navn fikk plass i en voksende samling med singler, EP-er og album. 1970-tallet med progrock og punk, 1980-90 og 2000-tallet brakte hele tida nye sjangre og nye navn – Arne har alltid vært åpen for ny musikk og har i motsetning til svært mange, ikke blitt hengende fast musikalsk i ett eller to tiår.

Da han på 1970-80-tallet bodde på Andenes, etablerte han plateforretninga Zarepta og ble den store, lokale platepusheren. Navnet Zarepta hentet han fra Ole Paus sitt album som kom i 1974.

Ved siden av Stones og Pretty Things har Paus vært det store navnet for ham. Arne flyttet til Tromsø på 1990-tallet, gitar hadde han allerede lært seg da han var til sjøs på 60- og 70-tallet og sangstemmen var der fra før. Og han kan sin Paus-katalog! Etter hvert ble det skriving av egne låter, og i samarbeid med gode musikervenner utkom albumet Nattsanger for en hjemløs i 2010. I 2016 kom fullengderen Den 7ende dag, denne gang også på vinyl. Singelen Bønn fra plata er en duett med slektningen Ane Brun. Arne skriver og komponerer fortsatt, så diskografien hans er neppe avsluttet.

Sveinulf Hegstad

Arne Brændeland