Post Image

Målselvbandet Nowhere Spurious får låten sin utgitt etter å ha vært glemt i 47 år.

Av Rikke Lange og Yngve Olsen Sæbbe (foto) –

I 1965 dannet Bruno Aamo, Walter Werningsen, Steinar Johansen, Brynjar Solvang og Hans Arne Holmen Nowhere Spurious, og spilte de neste tre årene i alt av samfunnshus og rakk å varme opp for Pussycats.

Gjenskapte låt

Musiker Arne Brændeland husket kun ett vers av deres livefavoritt «Et menneskevrak». Sammen med Aamo og Brændelands eget band har de gjenskapt låten som beskrives som bandets store hit, men som aldri forlot scenekanten.

– På den tiden hadde de ingen mulighet til å spille inn, og det hadde jo vært en tragedie om et slikt stykke med lokale musikkhistorie forsvant ut i intet. Vi har gjenskapt teksten så godt som vi kunne, skrevet et nytt vers og så har Sverre Kjelsberg utarbeidet et korarrangement til låten, forteller Brændeland.

Eksklusivt opplag

Singelen er trykket opp i kun 200 eksemplarer på både rød og gul vinyl, og kan kjøpes på Backbeat eller via Brændeland selv.

– På baksiden har vi et av de eneste bildene som eksisterer av gruppen, så det er sikkert mye familie der ute som ønsker seg et eksemplar. Bassisten har allerede bestilt åtte eksemplarer for å gi til barnebarna. Det er jo en liten bit pophistorie dette, sier Brændeland.


ENESTE BILDE: I 1965 dannet Bruno Aamo, Walter Werningsen, Steinar Johansen, Brynjar Solvang og Hans Arne Holmen Nowhere Spurious. Foto: Yngve Olsen Sæbbe