Post Image

Spennende nattsanger

Anmeldelse av Helge Matland, itromso.no, publisert: 31 august 2010

Arne Brændelands debut-CD, «Nattsanger for en hjemløs», overrasker.

Brændeland har levert et stilsikkert og gjennomført produkt hvor kontrasten mellom det overveiende rocka musikalske uttrykket og tekstene i en nesten klassisk stil skaper en pirrende spenning.

Men om tekstenes form har et klassisk preg, og om språket og ordvalgene gir et nesten gammelmodig uttrykk – slik vi opplevde det da Tobben & Ero i sin tid kom med lånte tekster fra fordums dikterhelter som blant andre Bjørnsson – så tilhører tekstenes innholdsverden vår egen tid og de mørkere delene av rockesfæren. Slik blir det på samme tid både spenning og harmoni mellom tekst og musikk om vi ser på helheten i «Nattsanger for en hjemløs».

Arne Brændeland skriver gode låter, og han får solid hjelp til å presentere dem med bandet The Axis of Love som har et langt nærmere slektskap til amerikansk vestkystgrønsj enn til norsk visetradisjon.

Her er et stødig komp med trommisen Tom Steinberg og bassisten Erling Bjørklund. Den unge lovende gitaristen Ole André Sjøgren gjør en god jobb, både gjennom sine utmalende soloer som er viktig for faregelegginga av musikken, og når han framstår mer neddempa og akkompagnerende.

Selv om Brændeland selv presterer en grei formidling og klarer å etablere en stemning og egenart, kunne jeg tenkt meg litt større variasjon i det vokale uttrykket, noe som kunne gitt CD-en som helhet litt mer dynamikk.

På albumet medvirker også gjestemusikere på enkeltlåter som blant andre Steinar Steffensen (gitar), Gudmund Østgård (orgel, trekkspill) og Anne Nymo Trulsen (kor) som bidrar til å krydre musikken og skape større variasjon i uttrykket.